Άρωμα και ψηλοτάκουνα: σύμμαχοι ή πονοκέφαλος;

Άρωμα και ψηλοτάκουναΓοητεύουν, εντυπωσιάζουν, προκαλούν σχόλια, κολακεύουν, διεγείρουν τις αισθήσεις, μένουν εύκολα χαραγμένα στη μνήμη. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το άρωμα και τα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Χρόνια τώρα στην υπηρεσία της γυναίκας έχουν τροφοδοτήσει ανδρικές φαντασιώσεις, έχουν πυροδοτήσει φλερτ, έχουν τονώσει την αυτοπεποίθηση και έχουν ενισχύσει τη σεξουαλικότητα μικρών και μεγάλων κυριών. Μήπως όμως οι γυναίκες θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους με αυτούς τους -κατά κοινή ομολογία- συμμάχους τους;

Επιστήμονες της ιατρικής και της φαρμακολογίας εξηγούν πως δυνατές μυρωδιές, όπως εκείνες των αρωμάτων, ενεργοποιούν τα νευρικά κύτταρα της μύτης, γεγονός που στη συνέχεια δραστηριοποιεί το νευρικό σύστημα που σχετίζεται με τον πόνο στο κεφάλι, προκαλώντας στη συνέχεια πονοκεφάλους σε εκείνους που έχουν δυνατή αίσθηση της όσφρησης. Επίσης, αν και δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά, ορισμένες γυναίκες που υποφέρουν από ημικρανίες διατείνονται πως η πίεση από τα ψηλά τακούνια μπορεί να ευθύνεται για την πρόκληση ημικρανιών. Είναι πια αρκετά γνωστό πως τα τακούνια που είναι πιο ψηλά από 5 εκατοστά δύνανται να επηρεάσουν τη στάση του σώματος ασκώντας πίεση στη μέση και στους αστραγάλους. Γεγονός που μπορεί να επιφέρει σωματικό πόνο που καταλήγει σε κεφαλαλγίες.

Κι αν χρόνια τώρα γνωρίζουμε πως η ομορφιά απαιτεί θυσίες, καλό θα ήταν πριν κάνουμε την οποιαδήποτε αγορά να υπάρχει κάπου στο μυαλό μας κι η προάσπιση της υγείας μας.

Comments are closed.